De Water Alliance participeert in Innofest. Innofest is een innovatie stimuleringsprogramma dat acht festivals (o.a. Into The Great Wide Open, ESNS, Welcome to The Village en Oerol) inzet als living labs voor innovatie. Festivals zijn tijdelijke minimaatschappijen, waar net als in het normale leven uitdagingen liggen op het gebied van water, voedsel, logistiek, energie en afval.

Ook de bezoekers gedragen zich in zekere zin hetzelfde als buiten het festivalterrein: ze bewegen, slapen, eten, gaan naar het toilet en slapen. Het grote verschil met de echte wereld is dat er om een festivalterrein een hek staat. Daardoor worden resultaten meetbaar en zijn aanpassingen makkelijker door te voeren. Jaarlijks helpt Innofest dertig startups,

ondernemers en studenten om hun prototype te testen en klaar te maken voor de markt en voor dat werk heeft Innofest in het najaar van 2017 de European Enterprise Award gewonnen als beste ondernemersinitiatief van Europa.

 

Door deelname als partner aan Innofest wil de Water Alliance haar bedrijven de mogelijkheid bieden om startups en innovatieve bedrijven in de watertechnologiesector Innofest te gebruiken als proeftuin voor technologieontwikkeling en testlocatie. De Water Alliance informeert en stimuleert bedrijven over de mogelijkheden op festivals die bij Innofest zijn aangesloten.

Meer informatie?
info@wateralliance.nl
058 284 90 44