Hydrowashr wint WIS Award 2015

Het watertechnologiebedrijf Hydrowashr uit Leeuwarden heeft de Water Alliance Innovation Stimulation Award (WIS) 2015 gewonnen. Hydrowashr ontwikkelde een innovatie waarmee bij toiletbezoek handen met een vooruitstrevende techniek zowel gereinigd als gedroogd worden, in korte tijd, zodat het tegelijkertijd energiezuinig is en weinig water verbruikt. Juryvoorzitter Cees Buisman (CEO Wetsus) liet weten onder de indruk te zijn van de koppeling van functionaliteit en design en noemde ontwerper en directeur Jan Melein daarom de Steve Jobs van de watertechnologiesector. Een tweede plaats was er voor het bedrijf Metalmembranes.

Namens het bedrijf nam Tineke Willems de prijs in ontvangst omdat Melein in verband met een beurs in Den Bosch niet aanwezig kon zijn. Telefonisch gaf hij aan erg blij te zijn. “Deze prijs komt op het juiste moment, want we zijn er nu klaar voor om de commerciële markt op te gaan. Het is mooi dat we met deze prijs vertrouwen en heel veel promotionele ondersteuning krijgen.” Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. Vorig jaar won het Sneker bedrijf BlueLeg Monitor.

Organisator Water Alliance kijkt tevreden terug op het evenement. Directeur Hein Molenkamp: “Er is niets leuker dan midden in een branche te staan waar veel gebeurt, waar beweging is en waar mooie samenwerkingsverbanden tot stand komen. Dat wij daar met een evenement als WaterLink een stevige bijdrage aan kunnen leveren is zeer inspirerend.”

resize.asp-7