Hydroscope en HydroBusiness geaccrediteerd partners van European Water Stewardship

Water Alliance lid European Water Stewardship (EWS) gaat samenwerken met zusterbedrijven Hydroscope en HydroBusiness. De partijen hebben deze week een Partnership Agreement ondertekend. De bedrijven voegen zich hiermee bij een snel groeiend Europees netwerk van geaccrediteerde bedrijven die organisaties helpen bij het inrichten en verduurzamen van hun watermanagement, en het behalen van een Europees EWS-certificaat. De oorspronkelijk Brusselse instelling EWS is sinds 2015 gevestigd op de WaterCampus in Leeuwarden.

Kevin Kanters, directeur van Hydroscope: “Als installatie-adviesbureau geven we onze klanten al jaren praktische tips over waterbesparing, maar duurzaam water gebruik is breder. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van waterverontreiningen en het sluiten van de waterkringloop. Door te werken volgens de EWS aanpak kunnen we onze klanten in de volledige breedte ondersteunen bij duurzaam watermanagement”.

Joost Smetsers, accountmanager van HydroBusiness: “Met het realiseren van water- en afvalwaterzuiveringen hebben we tientallen bedrijven geholpen met het verduurzamen van hun watervoorziening. Bedrijven kunnen binnen het EWS-programma een bronzen, zilveren of gouden erkenning verdienen. Het behalen van zo’n erkenning is een bekroning op ons werk.”

Tom Vereijken, directeur van EWS is enthousiast over de nieuwe partners: “Hydroscope en HydroBusiness passen goed in ons groeiend Europese netwerk van implementatie-partners. Ze werken integraal, hebben een duidelijke visie op on-site watermanagement, en staan open voor innovatie. Daarnaast adviseren zij niet alleen, maar staan ook zelf aan de knoppen. Dat maakt hun bijdrage waardevol”.

Hydroscope en HydroBusiness zijn dochterondernemingen van Brabant Water. Hydroscope adviseert over waterinstallaties, neemt watermonsters en voert beheer uit. HydroBusiness levert industriewater en zuivert afvalwater. EWS heeft inmiddels meer dan 100 organisaties in Europa geholpen met het economisch en duurzaam inrichten van hun watermanagement, en werkt met een netwerk van geaccrediteerde EWS partners.

Voor meer informatie:
European Water Stewardship: www.ews.info
Tom Vereijken, directeur: t.vereijken@ews.info