Hydraloop grote winnaar op Amerikaanse tech- en innovatiebeurs CES

Hydraloop, het Nederlandse water-recycle-systeem voor huishoudens en bedrijven en lid van Water Alliance, beleeft een ware zegetocht op de Amerikaanse Consumer and Electronics Show 2020 in Las Vegas. Het bedrijf werd winnaar in de categorieën ‘Best Startup’ en ‘Best Sustainability Tech’.

Eerder ontving de Nederlandse start up de ‘Best of Innovation’-award voor het beste product in de categorie ‘Sustainability, Eco-Design & Smart Energy’. Tijdens de afsluitende prijsuitreiking op 9 januari mochten Hydraloop-oprichters Arthur Valkieser en Sabine Stuiver zelfs de hoofdprijs van de gehele beurs, de ‘BEST OF THE BEST’-award, in ontvangst nemen.

Amerikaanse pers

De Amerikaanse pers is lyrisch over het innovatieve product. Zo noemt TIME de Hydraloop één van meest innovatieve en spannende producten op de beurs. Het water-recycle-systeem staat prominent op de lijst van ‘25 Best Products of CES 2020’, tussen tech-giganten als BMW, Samsung en Canon.

Arthur Valkieser, CEO van Hydraloop, reageert opgetogen: “Onze missie is om mensen en organisaties te helpen met het besparen van water en energie. Het winnen van deze prijzen is een enorme erkenning voor Hydraloop. En wat een eer dat TIME ons water-recyclesysteem tot een van de 25 beste producten heeft benoemd. Dit gaat ons enorm helpen. Hydraloop wil mensen wereldwijd laten weten dat het heel gemakkelijk kan zijn om je watergebruik te reduceren – zonder dat je daarbij comfort of levenskwaliteit verliest.”

WIS Award

Hydraloop is gevestigd op de WaterCampus Leeuwarden, hét watertechnologiecentrum van Europa. Het bedrijf won de Water Alliance Innovation Stimulation Award (WIS) 2018, een opstap naar de wereldmarkt. Ook zorgde het winnen van deze prijs voor een introductie bij de Global Water Tech Hub Alliance. Dit laatste leidde tot opening van een Amerikaans kantoor in het Global Water Center Milwaukee. Eerder dit jaar vond de opening van het kantoor plaats.

Hydraloop

Hydraloop is een compact water-recycle-systeem voor huishoudens en bedrijven. Een consumentenproduct dat gebruik maakt van innovatieve technologie zonder filters of chemicaliën. Hydraloop kan 85 procent van het in huis verbruikte water recyclen. De installatie is niet groter dan een koelkast en reinigt en desinfecteert het water uit de douche, het bad en de wasmachine. Vervolgens kan het gereinigde water gebruikt worden voor het toilet, de wasmachine, de tuin of het zwembad.

Techleap.nl

Hydraloop maakte deel uit van de Nederlandse missie Techleap.nl – ‘Future proofing the world’ op de beurs CES2020 in Las Vegas. Hydraloop stond met de top-50 meest innovatieve Nederlandse technische start ups op het Netherlands Technology Pavilion in Eureka Park in Las Vegas. Prins Constantijn van Oranje-Nassau leidde de Nederlandse missie Techleap.nl. Ook Mona Keijzer, staatssecretaris voor Economische Zaken en Klimaat, was tijdens de beurs in Las Vegas.

Bron: persbericht Hydraloop