Holland Water sluit overeenkomst met Octo Marine

Samenwerking met prominent Frans bedrijf in waterbehandelingssystemen op zee.

Holland Water, wereldwijd koploper op het gebied van koper- en zilverionisatie, heeft in Cannes een samenwerkingsverband gesloten met Octo Marine. Dit in het Zuid-Franse Valbonne gevestigde bedrijf is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot één van de leidende bedrijven in waterbehandelingssystemen in de maritieme sector. De systemen van Octo Marine worden wereldwijd verkocht en vooral toegepast in (luxere) jachten. De twee bedrijven gaan samen de Bifipro®Marine vermarkten. Het Bifipro®-systeem van Holland Water om de ontwikkeling van biofilm tegen te gaan en Legionella te bestrijden, wordt inmiddels al op meer dan 350 locaties in Nederland, België, Italië en het Midden-Oosten ingezet. Octo Marine heeft het afgelopen jaar uitgebreid marktonderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat het Bifipro®-systeem van Holland Water ook voor maritieme doeleinden verreweg het meest geavanceerde koper- en zilverionisatiesysteem is dat in de wereld te koop is.

Bifipro®Marine

“Octo Marine hecht ook veel waarde aan het feit dat wij bij Holland Water een eigen afdeling Research en Development hebben, waar we continu aan nieuwe ontwikkelingen werken”, zegt Leo de Zeeuw, DGA van Holland Water. “Daardoor is het Bifipro-systeem technisch ‘state of the art’ en bijzonder accuraat in het doseren van de juiste koper- en zilverconcentraties in het water. Dankzij onze afdeling R&D lukt het Holland Water ook keer op keer om met innovaties te komen. Dat is ook voor de maritieme markt interessant. Eigenaren van luxe jachten eisen tenslotte vaak het beste dat te koop is”, aldus De Zeeuw.
Holland Water en Octo Marine hebben gezamenlijk een systeem ontwikkeld dat specifiek op schepen kan worden ingezet. De Bifipro®Marine is niet alleen uiterst compact, maar kent ook een uniek systeem waarmee het op afstand, zelfs op volle zee, kan worden gemonitord. Door een uitgekiend onderhouds- en monitoringsprogramma wordt de scheepseigenaar optimaal bediend en functioneert het systeem steeds voor 100 procent.

‘Superieur systeem’

De Zeeuw laat weten erg blij te zijn met de samenwerking met Octo Marine. “En niet alleen omdat dit een gerenommeerde speler is in de maritieme sector, maar ook omdat er nu mede dankzij hen een systeem specifiek voor die markt beschikbaar is dat superieur is aan de reeds bestaande systemen.” Het verschil met bestaande systemen is, dat die zijn ontwikkeld voor toepassing aan land. “Op schepen worden weer andere eisen gesteld, omdat de omstandigheden totaal anders zijn”, licht De Zeeuw toe.

Silco sensor

Zo is de door Holland Water ontwikkelde Silco sensor de oplossing om op afstand de koper- en zilverwaarden continu te kunnen volgen. “Op het vasteland kan gemakkelijk een monster worden genomen dat door een
lab wordt geanalyseerd en waarop eventueel kan worden bijgestuurd”, vult Peter van der Linde, De Zeeuws compagnon bij Holland Water, aan. “Bij een schip op volle zee is dit uiteraard veel lastiger en de Silco silco-sensor-holland-watersensor biedt dan uitkomst.” Van der Linde noemt Octo Marine ‘letterlijk en figuurlijk een voortvarende partij’. “Afgelopen zomer hadden we voor het eerst contact en inmiddels hebben we de eerste systemen al verkocht.” De samenwerkingsovereenkomst tussen het Franse en het Nederlandse bedrijf werd zaterdag 19 november in het InterContinental Carlton Hotel in Cannes getekend. Dat gebeurde tijdens het ‘Make a Wish Gala’, dat werd georganiseerd door Network Côte D’Orange. Holland Water en Octo Marine sponsorden dat goede doelen event gezamenlijk.