FERR-TECH wint CES 2022 Innovation Award voor waterbehandelingsproduct Fersol

Tijdens CES Unveiled in Amsterdam is bekend gemaakt dat Ferr-Tech met haar innovatieve FerSol (Ferraat(VI) in vloeibare vorm) de CES (Consumer Electronics Show) 2022 Innovation Award heeft gewonnen in de categorie ‘Sustainability, Eco-Design & Smart Energy’. Ferr-Tech is, als innovator van Ferraat(VI)-toepassingen voor revolutionaire industriële (afval)waterbehandeling, als eerste ter wereld in staat geweest om het meest krachtige en milieuvriendelijke oxidant FerSol te produceren. Het product FerSol maakt de waterbehandeling duurzamer en energie-efficiënter, terwijl het hergebruik van water in industriële processen mogelijk wordt. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan één van de bepalende thema’s van de 21e eeuw: het voorkomen van waterschaarste.

CES Innovation Awards

De CES Innovation Awards is een jaarlijks terugkerende wedstrijd ter ere van uitmuntend ontwerp en techniek op het gebied van technologieproducten, verdeeld over 28 productcategorieën. Het programma wordt in Las Vegas georganiseerd op initiatief van de Consumer Technology Association (CTA). Maar liefst dertien Nederlandse techbedrijven hebben, in diverse categorieën, dit jaar een CES Innovation Award gewonnen. De jury bestaat uit deskundigen uit de industrie. Zij beoordelen de inzendingen op basis van innovatie, engineering, functionaliteit en ze moeten passen binnen het huidige thema ‘tech solutions for a responsable future’. De Innovation Award is één van de meest prestigieuze awards die een bedrijf in de technologiewereld mag ontvangen. FerSol is geselecteerd én heeft gewonnen omdat het een revolutie teweeg zal brengen in de afvalwaterbehandeling door middel van het vervangen van schadelijke en traditionele chemicaliën.

Fersol baanbrekend, innovatief en uniek

Tot op heden was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Met baanbrekend onderzoek van de oprichters van Ferr-Tech, en inmiddels een uniek en gepatenteerd productieproces, kan Ferr-Tech Ferraat(VI) stabiel en houdbaar aanbieden voor industrieel gebruik. Als Drentse startup is Ferr-Tech de eerste onderneming die hierin geslaagd is. Ferraat(VI) maakt restwater zo puur dat een groot deel teruggebracht kan worden in het productieproces. Ferraat(VI) is heel veelzijdig. Het is de sterkste oxidant ter wereld, het reageert met opgeloste stoffen zodat deze bezinken. Als neveneffect elimineert het sommige bacteriën, schimmels en virussen. Dankzij de krachtige oxidatie van Ferraat(VI) binden de deeltjes van het restproduct beter aan elkaar waardoor minder sludge overblijft. De resterende sludge is ook nog eens veel compacter waardoor het makkelijker af te voeren is. Soms is zelfs de sludge als grondstof te hergebruiken. Het geheel draagt dus bij aan de circulaire watereconomie.

Nederlandse voorbereiding om CES 2022

Tijdens de CES 2022 Innovation Awards zal Ferr-Tech van 5 tot en met 8 januari 2022, samen met 69 andere Nederlandse Tech start- en scale-up organisaties, Nederland vertegenwoordigen in Las Vegas. CES trekt gewoonlijk meer dan 170 duizend bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen. De komende maanden volgen de bedrijven een trainingsprogramma van het Ministerie voor Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee bereiden ze zich voor op hun presentaties op de prestigieuze beurs.

Bron: Ferr-Tech/CES