EnW-partner CLEAN start samenwerking met Chinees consultancy bedrijf Umore

Water Alliance werkt samen met zes andere clusterorganisaties uit verschillende Europese landen in het samenwerkingsproject Energy in Water (EnW). Het doel van dit samenwerkingsproject is om de groei en valorisatie van MKB-bedrijven in de water- en energiesector te versterken.

Volop kansen in China

De Deense partner CLEAN is, naast de Deense markt, sinds 2013 ook actief op de Chinese markt waarbij het commerciële oplossingen creëert op het gebied van water, grondwater en het klimaat. De Chinese markt biedt volgens CLEAN talloze kansen voor MKB-bedrijven op het gebied van water.

CLEAN werkt nauw samen met het Chinese consultancy bedrijf Umore. Umore verbindt de juiste cleantech-oplossingen van buitenlandse MKB-bedrijven met Chinese partners. Het bedrijf ondersteunt hierbij de MKB-bedrijven op het gebied van marketing en stimuleert de marktgroei.

CLEAN en Umore hebben de afgelopen drie jaar aan diverse projecten samengewerkt. Op 13 november 2017 ondertekenden de beide organisatie het officiële International Cooperation Agreement (ICA). Deze samenwerking is een mooie vervolgstap om MKB-bedrijven te ondersteunen in het vinden van de juiste Chinese partner.

Tijdens de afgelopen Aquatech Amsterdam was Umore aanwezig tijdens verschillende EnW events. Zo nam het Chinese bedrijf deel aan de Challenge Response Workshop. Dit gaf MKB-bedrijven en partners binnen het EnW project de kans om rechtstreeks met Umore te overleggen betreffende de overbrugging van technologieën en oplossingen tussen China en Europa.

Meer informatie over de rol van Water Alliance in het EnW-project vindt u hier.