Eerste webinar Acquaint geslaagd met een 8,5!

Op een doordeweekse vrijdag, 30 oktober, was het dan eindelijk zo ver: Acquaint haar allereerste webinar stond op het programma. Dit was een webinar voor alle waterschappen van Nederland, die overigens goed vertegenwoordigd waren!

Interactief webinar

Het programma van de webinar bestond er uit om in gesprek te gaan met de waterschappen over onderwerpen als ‘wat gebeurt er met alle metingen’, ‘uitloging in persleidingen’, ‘PipeScanner of boorkern’ en de ‘roadmap’ van Acquaint met een blik op de toekomst. Maar er was ook ruim de tijd voor de open discussie omtrent ‘conditie assessment persleidingen’ en de verschillende ‘dashboards in de Cloud omgeving’. Er werd op een fijne en bevlogen manier gediscussieerd en vele vragen zijn de revue gepasseerd.

Verrassing

Aan het einde van de pauze werd de deelnemers van de waterschappen gevraagd hun, speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen biertje, it Piipke, er bij te halen om te proosten op de lancering. De lancering van de website en huisstijl werd namelijk ‘live’ tijdens de webinar gedaan door Siemen van der Heide (Project Manager en COO) en Pieter Groenveld (Project Engineer). Zij stonden ‘in het veld’ met een figuurlijke mijlpaal, in de vorm van een piketpaaltje, die letterlijk de grond in ging. Het confettikanon in het magazijn, speciaal voor de webinar ingericht als studio, voegde nog een boel vreugde toe aan deze lancering.

Tevreden klanten

Om een indruk te krijgen hoe de klanten deze eerste webinar hebben beleefd, werd gevraagd een rapportcijfer te geven met eventueel een toelichting. Zo voorzag Frank Verkuijlen, van Waterschapsbedrijf Limburg, Acquaint een 9 en zei Rien van Wanrooij (Waterschap Brabantse Delta) het volgende: “Een verrassende eerste webinar waar belangrijke en relevante onderwerpen aan bod kwamen en fijn om in deze tijden op deze manier in gesprek te kunnen blijven met Acquaint en de andere waterschappen” en bekroonde deze eerste webinar met een 8. Een dikke voldoende dus en voor herhaling vatbaar.

Het gros van de aanwezigen geeft aan dat hun kennis is verbreed en zou bij een volgende webinar graag weer aanschuiven om nog meer nieuwe inzichten te krijgen, kennis te verbreden en op de hoogte te blijven.

Wil je graag een volgend webinar van Acquaint bijwonen? Meld dit via info@acquaint.eu en blijf op de hoogte voor aanmelding voor een volgend webinar.

Bron: Acquaint