Een watervrij urinoir, de meest hygiënische oplossing

Dat een watervrij urinoir een zeer duurzame keuze is door de enorme drinkwater besparing (en daarmee ook CO2 besparing) wisten we al. Een water gespoeld urinoir gebruikt namelijk gemiddeld zo’n 100.000 liter drinkwater per jaar.

Meest hygiënisch

Dat biocompact watervrije urinoirs ook de meest hygiënische urinoirs zijn is voor veel mensen niet bekend. De belangrijkste redenen zijn de volgende:

1. Bij water gespoelde urinoirs ontstaat nevel, die gevaarlijke bacteriën of virussen kan bevatten.

2. De urinoirs van biocompact bevatten geen spoelrand waar zich bacteriën kunnen ophopen en zijn daarmee hygiënischer, sneller en eenvoudiger schoon te houden.

3. Bij de urinoirs van biocompact blijft geen urine in het urinoir staan, wat bij niet doorgespoelde urinoirs wel het geval is.

Deze voordelen t.o.v. water gespoelde urinoirs, waren voor het Erasmus Medisch Centrum duidelijk redenen om in 2016 volledig over te gaan op onze watervrije urinoirs.

Meest recente uitvinding

De ontwikkelingen staan niet stil om deze urinoirs nog hygiënischer te maken. De meest recente uitvinding is een zelfreinigend urinoir. Dit is een nieuw systeem dat in Zwitserland is ontwikkeld en getest. Bij dit nieuwe systeem wordt de binnenkant van het urinoir automatisch 4 keer per 24 uur ingesprayd met een microbiologische reiniger. Erg handig voor urinoirs op plaatsen waar het erg druk kan zijn en er daardoor niet regelmatig genoeg handmatig schoon gemaakt kan worden. Dit systeem neemt een hoop druk weg bij het schoonmaakteam door een handje te helpen bij het dagelijkse onderhoud.

Wilt u ook graag drinkwater besparen en tegelijkertijd de hygiëne in de sanitaire ruimte verbeteren? Neem dan contact op met het team van biocompact. Zij zijn al meer dan 15 jaar specialist op het gebied van duurzame, waterbesparende producten en helpen u graag verder.

Bron: biocompact