DMT opent kantoor in Kuala Lumpur

Op de foto: Mr Harmen Dekker, Manager Marketing en Sales bij DMT, Mvr. Karin Mossenlechner, Nederlandse ambassadeur in Maleisië, en meneer Datuk J. Jayasiri, Ministry of Trade Industry Malaysia Op de foto: Mr Harmen Dekker, Manager Marketing en Sales bij DMT, Mvr. Karin Mossenlechner, Nederlandse ambassadeur in Maleisië, en meneer Datuk J. Jayasiri, Ministry of Trade Industry Malaysia
Op de foto: Mr Harmen Dekker, Manager Marketing en Sales bij DMT, Mvr. Karin Mossenlechner, Nederlandse ambassadeur in Maleisië, en meneer Datuk J. Jayasiri, Ministry of Trade Industry Malaysia.

Met de opening van DMT Environmental Technology Asia in Kuala Lumpur, biedt DMT haar technologieën voor biogasopwaardering, waterbehandeling en ontzwaveling aan in de Aziatische regio. Azië vertegenwoordigt een schat aan biomassa uit landbouw of industriële afvalstromen. DMT-ET is dé specialist om deze afvalstromen te behandelen op een duurzame en welvarende manier. Door het opzetten van een kantoor in Maleisië, is DMT-ET lokaal aanwezig om haar kennis en expertise direct aan haar klanten aan te bieden.

Biogas opwaarderen tot groen gas

Een van de belangrijkste producten van DMT is biogas opwaardering met membraantechnologie. Deze technologie werkt zonder water of chemicaliën. Dit systeem kan biogas opwaarderen tot groen gas. In een volgende stap kan het groene gas worden gecomprimeerd tot Bio-CNG (Compressed Natural Gas) of Bio-LNG, (Liquefied Natural gas). Wanneer op de plantages van Maleisië dit gas wordt gebruikt als brandstof voor de trucks of boilers, is er sprake van een circulaire economie.

DMT-ET heeft opwaarderingsinstallaties gebouwd voor tientallen circulaire economieën, o.a. in Engeland, Noorwegen en Zweden. Hierbij worden grondstoffen van voedselafval, landbouwafval of afvalstortplaatsen verwerkt tot brandstof voor de vrachtwagens die rijden om het te verzamelen. Azië kan nu ook beginnen met circulaire economieën, bijvoorbeeld op plantages. Agrarisch afval, dat normaal gesproken wordt weggegooid, is nu de grondstof voor brandstof voor eigen transport of boilers op deze plantages.

DMT-ET is een snel groeiend bedrijf dat duurzame technologische diensten aanbiedt aan een reeks marktsegmenten en een verscheidenheid aan industrieën wereldwijd, zoals de voedingsindustrie, chemische industrie en de olie- en gas industrie. De Aziatische regio is rijk aan biomassa met een groot potentieel voor hernieuwbare energie. DMT-ET heeft bijna 30 jaar ervaring in het leveren van duurzame technologieën in Europa, Azië en de Verenigde Staten. DMT-ET heeft 50 medewerkers die samenwerken om een “clear and prosperous future” te creëren, in samenwerking met kennisinstituten en partners wereldwijd.

Citaten

“DMT-ET haar nieuwe kantoor in Maleisië zal onze capaciteiten in de Aziatische regio vergroten. Het nieuwe kantoor maakt het mogelijk om onze huidige activiteiten te stimuleren in de landbouw- en de waterzuivering sector. “, Aldus Erwin Dirkse, CEO.

“DMT Environmental Technology biedt nu haar technologieën aan in Azië, om milieuproblematiek op een duurzame en rendabele manier op te lossen.” Aldus Harmen Dekker, Manager Marketing en Sales. “We kijken ernaar uit om onze expertise verder te delen in deze regio waar een enorme rijkdom aan duurzaam potentieel in biomassa aanwezig is.”