Cleansing Services Group en A Blue World Company versnellen afbraak van olie in vervuilde grond

Cleansing Services Group (CSG) en A Blue World Company (ABWC), specialisten inABWC-logo (1) jpg Bio-Stimulanten, hebben een formele test afgerond waarbij BM500 werd ingezet om de afbraak van olie in met olie vervuilde grond te versnellen. Nadat ABWC in 2014 een kantoor heeft geopend in Londen (UK) is er inmiddels een samenwerking ontstaan met onder andere CSG. De samenwerking richt zich op de toepassing van het innovatieve product, onder de productnaam BM500, en diensten aan afval-, afvalwaterstromen en de recycling van gevaarlijke stoffen. Met BM500 is CSG in staat aanzienlijke kosten te besparen op het gebied van afvalwater verwerking en het recyclen van afval en vervuilde grond. BM500 stimuleert de afbraak van olie, maar bijvoorbeeld ook Glycol (anti vries) en voorkomt de vorming van het schadelijke waterstofsulfide (H2S) en worden ook de Biologische- en Chemische zuurstof waarden, vaste stoffen en Ammoniak afgebroken. Waterstofsulfide in de afvalwaterketen leidt tot stank, betoncorrosie en gevaren voor de volksgezondheid. Dat maakten de twee partijen maandag bekend.

BM500 is een voor de volksgezondheid ongevaarlijk innovatief industrieel middel, dat tevens biologisch afbreekbaar is. De eigenschappen van het middel zorgen voor een directe geureliminatie bij contact met onwelriekende molecule, danwel voorkomen en kan worden toegepast bij de behandeling van vloeibaar en vast organisch afval. BM500 bestaat uit volkomen natuurlijke producten, is veilig voor de huid, bevat geen parfum of kleurstoffen en is onschadelijk voor dieren en het milieu. De vloeistof is pH neutraal dat kan worden gesproeid of gemengd met geur producerend afval en afvalwater.

Door de samenwerking met ABWC en het opnemen van deze innovatieve producten in het portfolio, bespaart CSG aanzienlijke kosten vwb de verwerking en afvoer van afvalwater en vervuilde grond, verbreedt CSG haar expertise op het gebied van afvalwaterinzameling en –zuivering en is beter in staat zich in te zetten voor een verbetering en versterking van de leefomgeving.