CirTec toont innovatieve verdamper voor corrosieve vloeistoffen en gassen op de IFAT München

Met de ontwikkeling van een verdamper, die geheel is opgebouwd uit hoogwaardige recyclebare kunststof bouwstenen en die laagwaardige restwarmte gebruiken als energiebron, brengt CirTec de meest duurzame verdamper van deze tijd op de markt. Door toepassing van hoogwaardige recyclebare kunststof kan een zeer breed scala aan vloeistoffen in een pH range van 1 tot 14, bij temperaturen van 30 tot 100ºC  worden ingedikt tot de verzadigingsgrens. Het systeem dat de naam Crescendo kreeg bestaat uit modulaire bouwstenen die kunnen worden uitgebreid tot elke gewenste capaciteit. Een combinatie van de bouwstenen met de recent gelanceerde actieve damprecompressie (AVaR), maken Crescendo of de kunststof GaLiCos de meest duurzame verdamper op de markt.

De nieuwe verdamper van CirTec wordt officieel aan de markt voorgesteld op de IFAT in München op woensdag 16 mei om 13.00 uur in hal B2, standnummer 105/204.

 

De CRESCENDO of kunststof GaLiCos™  verdamper is een doorontwikkeling van een technologie die reeds meerdere jaren succesvol operationeel is. In de basis is GaLiCos een innovatieve, gebruiksvriendelijke verdampingstechniek, die zo goed als onderhoudsvrij geconcentreerde afvalstromen (bijvoorbeeld brines) kan indikken tot de verzadigingsgrens. Het principe is gebaseerd op het vermogen van niet verzadigde lucht om vocht op te nemen. De GaLiCos technologie leent zich bij uitstek om in een deelstroom gecontroleerde kristallisatie te krijgen en kristallen als product af te vangen of terug te winnen. Hierbij wordt schoon water geproduceerd en dat door gebruik van laagwaardige restwarmte. GaLiCos maakt het mogelijk om laagwaardige energie nuttig in te zetten/terug te winnen, afvalstromen te beperken, of kristallen terug te winnen.

De eerste verdamper die volledig is vervaardigd uit hoogwaardig recyclebare kunststof.

Het CRESCENDO  concept heeft belangrijke toegevoegde waarde ten opzichte van andere concurrerende technologie. De belangrijkste voordelen zijn:

  1. Toepasbaar voor zeer corrosieve media in een pH bereik van 1 tot 14 met temperatuur van 30 tot 100oC.
  2. Lagere investeringskosten: Het systeem is modulair opgebouwd en relatief eenvoudig. De recirculatiepomp en een ventilator zijn de enige bewegende delen in het proces.
  3. Lagere bedrijfskosten: De modules zijn nauwelijks gevoelig voor vervuiling en zijn daarom zo goed als onderhoudsvrij. De energiekosten zijn laag en systemen kunnen vrijwel onbemand worden bedreven.

 

CirTec nodigt u van harte uit om de introductie van Crescendo op de IFAT in München bij te wonen op woensdag 16 mei om 13.00 uur in het Netherlands pavillion in hal B2, standnummer 105/204.