CEO Haya Water uit Oman bezoekt WaterCampus

Woensdag 26 april kreeg de Water Alliance bezoek vanuit Oman. De CEO van Haya Water, Eng. Hussain Hassan Ali Abdul Hussain, was in Nederland om Nederlandse innovaties op gebied van watertechnologie te bekijken en uitzoeken wat Nederlandse watertechnologieleveranciers mogelijk kunnen betekenen voor Haya Water.

Haya Water houdt zich bezig met het groener en gezonder maken van de watertechnologie in de Muscatregio in Oman. Een van de belangrijkste onderwerpen en uitdagingen van het bedrijf is hergebruik van water in de woestijnachtige regio. Haya beschikt over het grootste waterhergebruikproject in de Golfregio.

Het bezoek aan de WaterCampus was onderdeel van een uitgebreider bezoek aan Nederland. Naast een presentatie over de WaterCampus in het Business Centre Johannes de Doper door Hein Molenkamp, directeur van de Water Alliance, was er een bezoek aan het Water Applicatie Centrum. Daarna was er een lunchmeeting met presentaties van o.a. Berghof Membranes, Brightwork, het CEW en Wetsus. ’s Middags bracht het gezelschap aansluitend nog een bezoek aan Paques in Balk.