CE-Line in de HillenraadTECH50

Water Alliance lid CE-Line is benoemd tot de HillenraadTECH50. Binnen het domein “Sensing & Data collection” is CE-Line gewaardeerd met maar liefst 4 sterren. Hillenraad Partners en 50 professionals benoemde CE-Line tot een spraakmakende en veelbelovende onderneming die bijdraagt aan de toekomst in de glastuinbouw en in het speciaal aan de ontwikkeling van autonoom telen.

HillenraadTECH 50: “De volgende stap in precision farming vraagt om Ion-Specifieke bemesting, de Celine sensor heeft de oplossing”!

Wilco Dijkstra (CEO): CE-Line is vereerd en trots om benoemd te worden tot de TECH50, een zeer prestigieuze erkenning.

HillenraadTECH50 is een initiatief van Hillenraad Partners. 2-jaarlijks wordt de top 100 bedrijven in de tuinbouw (Hillenraad100) bekend gemaakt en geëerd tijdens gala. In de tussenjaren een speciale thema editie georganiseerd, dit jaar de HillenraadTECH50. Hier worden de vijftig meest veelbelovende ondernemingen in de tuinbouw technologie gekozen en gewaardeerd. 28 Oktober was er een feestelijke avond in Naturalis waar de Tech50 bekend gemaakt werd, met opvolgend de publicatie van de top50!

CELINE technologie

CE-Line BV is een start-up uit Heerenveen die met meetsystemen voor de water kwaliteit van glastuinbouw ontwikkeld. De innovatie award is voor de CELINE technologie, welke het voedingswater naar wens of plant behoefte aanpassen. Dit begint met alle voedingsstoffen continu en real-time te meten met de CELINE. Deze real-time laboratorium kwaliteit data, gecombineerd met een individueel voedingsdoseringssysteem, maakt het mogelijk om het ideale voedingswater te creëren dat altijd stabiel en controleerbaar is, ongeacht de omstandigheden. Er zijn diverse voordelen, waaronder 5% meer opbrengst, verbeterde kwaliteit van het gewas én van de vruchten, verminderd water en kunstmestgebruik en remote control over water en nutriënten management. Koppeling met de klimaatcomputer kan computer modellen en AI de plant specifieke bemesting laten verzorgen. Vanuit de irrigatie kant is Celine de missing link in data driven en autonoom telen.

Bron: CE-Line