Brightwork & Fabiton ontwikkelen het innovatieve EcoBlue filter

In een joined effort hebben, Brightwork, lid van de Water Alliance, en Fabiton het innovatieve EcoBlue filter ontwikkeld. Gezamenlijk lanceren ze nu dit nieuwe product.

Het EcoBlue filter is gebaseerd op het bekende continue zandfiltratie principe. De afgelopen jaren groeit wereldwijd de vraag naar compacte en modulaire (afval)waterzuiveringsoplossingen. Het EcoBlue filter vormt een antwoord op deze behoefte, aangezien het volledig bestaat uit prefab onderdelen welke snel te assembleren zijn in een werkende installatie op locatie. Door meerdere filter cellen te combineren tot één betonnen unit, kunnen hoge debieten tot 500 m3/h behandeld worden.

“De voordelen zijn lagere constructiekosten, kortere bouwtijd, optimale filter performance, kleinere carbon footprint en superieure contructiekwaliteit. Onze samenwerking combineert Brightwork haar proceskennis met Fabiton haar expertise in prefabbeton. Het is een ideale match.”, aldus Hans Wouters, CEO of Brightwork.

Bovendien is het EcoBlue filter geschikt voor de Sand-Cycle remote monitoring & control tool. Deze tool is door Brightwork ontwikkeld op basis van RFID-technologie. Hiermee kan op afstand het filter gemonitord en beheerd worden met als gevolg optimale filter performance en dus een vermindering in operationele kosten. Verschillende toepassingen zijn mogelijk: verwijdering van nutriënten uit afvalwater, oppervlaktewaterbehandeling en proces water hergebruik.

Voor meer informatie, neem contact op met Hans Wouters, CEO of Brightwork B.V. via h.wouters@brightwork.nl of +31 515 79 65 50