Aquatech Innovation Forum Programma staat als een huis

De invulling van het eerste Aquatech Innovation Forum op maandag 4 november, is vrijwel rond. Dertig sprekers, waaronder 15 utilities hebben hun komst bevestigd. Twee interactieve sessies waarvan de inhoud en sprekers ter plekke worden bepaald door de congresdeelnemers, zorgen voor reuring, en het Spaanse bedrijf GoAigua heeft getekend als hoofdsponsor.

Met nog ruim vier maanden te gaan kan Aquatech met trots aankondigen dat 80 procent van het congresprogramma voor het Innovation Forum nu rond is.Voor het compacte, eendaagse evenement, een nieuwe toevoeging aan het Aquatech merk, hebben 30 sprekers uit 15 landen hun komst bevestigd. Daaronder zijn 15 utilities zoals Aarhus Vand (Denemarken); Anglian Water (VK); Emschergenossenschaft (Duitsland); Gothenborg City (Zweden); Washington Suburban Sanitary Comission (VS); Vitens (Nederland) en Coliban Water (Australië).

Het Innovation Forum vindt plaats op maandag 4 november, een dag voor de toonaangevende vakbeurs Aquatech Amsterdam. Het thema voor het Innovation Forum is ‘Mastering Water’s Digital Transformation’. De ambitie is om voorbeelden van digitalisering in de mondiale watermarkt te presenteren en een platform op te zetten waarop de volledige watercyclus vrijuit voorbeelden kan uitwisselen. Onderwerpen zoals artificial intelligence (AI), autonome waterbehandeling, solution interoperability, en smart cities en de rol van Water 4.0 worden gedurende de dag besproken.

Toonaangevend in agendaloze conferenties

Tijdens het Innovation Forum worden ook twee ‘sessies zonder agenda’ gehouden, waarmee het traditionele congresmodel op zijn kop wordt gezet. Voor deze sessies bestaat geen agenda of lijst van sprekers; het idee is om de agenda in een losse, ad-hoc discussie door de congresdeelnemers te laten bepalen. Voor deze sessies zijn twee toonaangevende moderators vastgelegd: Will Sarni, oprichter en CEO van Water Foundry, en Andrew Walker, CEO van BlueGold Marketing. De eerste sessie, onder leiding van Walker, richt zich op bredere innovatie in de water- en afvalwatersector. Dit wordt gevolgd door een tweede sessie, onder leiding van Sarni, waarin dieper wordt ingegaan op de digitale wereld. Een andere opvallende sessie is de ‘Data Dive’ workshop die ’s middags gehouden wordt, onder leiding van data scientist Peter Prevos van Coliban Water in Australië.

Partners en sponsoren

Aquatech heeft niet alleen de conferentie nader invulling gegeven, maar ook vijf organisaties als ondersteunende partners aangetrokken: International Water Association (IWA), ICT4Water, Bluefield Research, Water Alliance en het Smart Water Networks Forum (SWAN). Tot dusverre hebben vier bedrijven zich gemeld als sponsor van het evenement, waaronder Sensus als ‘LED Wall’-sponsor, Acciona Agua als ‘Breakfast Sponsor’ en DuPont Water Solutions als ‘Wi-Fi sponsor’. De Spaanse leverancier van digitale oplossingen GoAigua is de hoofdsponsor. Het thema digitalisering past perfect bij de activiteiten van het bedrijf. Jaime Barba Sevillano, CEO of GoAigua: “We zijn trotse hoofdsponsor van het eerste Innovation Forum. Dit soort evenementen is precies wat de sector nodig heeft om een aantal van de toonaangevende drinkwaterbedrijven bijeen te brengen. GoAigua levert al meer dan tien jaar slimme wateroplossingen voor utilities over de hele wereld. We kijken ernaar uit om deel te nemen aan de open discussies over digitalisering en de toekomst van watervoorziening.”

De digitale honger stillen

Het Innovation Forum is het derde stukje van de Aquatech-puzzel en complementeert de drietrapsraket die deze week wordt gehouden: het Aquatech Innovation Forum, de Aquatech Innovation Award en de internationale vakbeurs met naar verwachting circa 25.000 water professionals.
Tom Freyberg, Content Director van Aquatech Global Events: “De vooruitgang die we tot nu toe met het evenement geboekt hebben, laat zien dat het thema innovatie, vooral met betrekking tot digitalisering in de watermarkt, helemaal van deze tijd is. In de watersector is sprake van een honger naar meer informatie en praktijkvoorbeelden van hoe datagedreven oplossingen de watervoorziening kunnen verbeteren.”
“We hopen dit met het Forum een beetje in gang te zetten en mensen een open, aantrekkelijk platform te geven waar de sprekers en het publiek soepel van plek wisselen. We willen een informele, inspirerende omgeving en ervaring neerzetten voor de water professionals.”
Het Aquatech Innovation Forum wordt gehouden op maandag 4 november 2019, de dag voor de vakbeurs Aquatech Amsterdam en als onderdeel van de Amsterdam International Water Week.

Meer informatie

Over de Amsterdam International Water Week
De Amsterdam International Water Week biedt een exclusief aanbod aan evenementen om ervoor te zorgen dat iedereen die betrokken is bij het water een dringende reden heeft om de eerste week van november in Amsterdam te zijn. De Week verbindt de gouden driehoek: overheid, wetenschap en bedrijfsleven. Elk watergerelateerd onderwerp ligt op tafel, elke expertise is in huis. Dit krijgt vorm door kennisuitwisseling, netwerken en zakendoen: van futuristisch idee tot praktische, tastbare oplossingen.

Over Aquatech Global Events

Aquatech Global Events organiseert sinds 1964 de meest toonaangevende vakbeurzen ter wereld in proces-, drink- en afvalwater technologiesectoren in Europa, China en Mexico. In het beproefde format komen de volgende segmenten aan bod: Transport en Opslag, Waterbehandeling, Point of Use, Procescontrole en Technologie & Procesautomatisering. De wereldwijde Aquatech evenementen worden bezocht door professionals uit alle geledingen van de waterindustrie en trekken beleidsmakers, marktleiders en specialisten die de technologie toepassen bij hun werkzaamheden. www.aquatechtrade.com