AquaMatch: “We hebben ons netwerk op het gebied van innovatieve afvalwaterbehandeling in één dag versterkt”

In de Amsterdam RAI vond op donderdag 2 november voor de vijfde keer de AquaMatch plaats als officieel side event van de Aquatech. Meer dan 140 deelnemers uit 29 landen gingen met elkaar in gesprek met als doel om de wederzijdse internationale activiteiten te versterken. In vooraf geplande gesprekken van 20 minuten was er voldoende ruimte voor de deelnemers voor een eerste kennismaking en om te bespreken of en wat de mogelijkheden voor samenwerking zijn. “De matchmaking is kosten-effectief en iedereen is erg open in de communicatie over de wederzijdse mogelijkheden” zegt Ton van der Mesche van AquaFree nadat hij al zijn gesprekken heeft afgerond. Bastian Etter van het Zwitserse Vuna is het eens met Van der Mesche “Binnen één dag hebben we ons netwerk op het gebied van innovatieve afvalwaterbehandeling en het terugwinnen van grondstoffen kunnen uitbreiden”, aldus de Zwitser.

Diverse deelnemers

Hoewel de meeste deelnemers uit het mkb kwamen, waren ook onderzoeksorganisaties en universiteiten aanwezig bij de matchmaking om mogelijkheden tot gezamenlijk onderzoek te bespreken en nieuwe contact te leggen. “Het is een effectieve manier om contact te leggen met partijen buiten ons bestaande netwerk”, aldus Pieter de Jong van Wetsus. Matchmaking events zoals de AquaMatch zijn een erg effectieve manier om nieuwe contacten te leggen en hebben regelmatig geresulteerd in internationale samenwerkingen.


De AquaMatch is georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met het Enterprise Europe Network. Water Alliance is onderdeel van het Enterprise Europe Network.